| مكرونة بالباشامل على طريقتى , | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
بسمه عضو مبتدئ
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
| موضوع: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الأحد أغسطس 16, 2009 12:43 am | |
| أسمحوا لى أن أقدم لكم المكرونة بالباشمل....بس بطريقتى أنا ياريت تعجبكوا...
المقادير ::
كيلو مكرونه أقلام _نصف كيلو لحم مفروم{ أو حسب الرغبة } بصل مبشور _3حبات طماطم _ملح وفلفل .
لعمل الباشميل ::
10معالق كبيرة دقيق _زيت ذرة _5بيضة_3كوب لبن .ملح وفلفل
الطريقة ::
نعصج اللحم { يعنى نحمر البصل حتى يصفر لونه ثم نضيف الطماطم المعسورة
ونضيف اللحم المفروم ...ويترك حتى ينضج تماما ونضيف الملح والفلفل الأسمر }
نسلق المكرونه ونصفيها بدون ما نغسلها بالماء .
الباشميل :
نضع الدقيق مع الزيت على النار حتى يتغير لونه بسيط ..
ونبعده قليلا عن النار ونضيف اليه اللبن مع مراعاة التقليب المستمر...حتى يكون قوامه متماسك
ونرده للنار مع التقليب ونضيف البيض {ويكون قوامه لا سميك ولا سايل }
ونضع الملح والفلفل الاسود.
نحضر صينيه وندهنها بقليل من زيت الذرة ونضع نصف كمية المكرونة .
ونضيف عليها كمية اللحمة المعصجة ,ثم نضع باقى المكرونة ,
نضع الباشميل فوق الوجة ...بالتساوى,ثم نضيف بيضه مخفوقة بملح وفلفل بسيط
وتدخل فرن متوسط الحرارة ,حتى يحمر وجهها
وبالهنا والشفا....
يارب تكون عجبتكوا ... [ | |
|
| |
زرقاء اليمامه عضو مبتدئ
تاريخ التسجيل : 15/06/2009 العمر : 39 الموقع : المدينه الفاضله
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الأحد أغسطس 16, 2009 2:14 am | |
| تسلم ايدك يا بسمه وبلف هنا وشفاء لكل اللى ذاق الموضوع قصدى اللى قراه | |
|
| |
بسمه عضو مبتدئ
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الإثنين أغسطس 17, 2009 8:09 am | |
| مشكورة زرقاء اليمامه لمرورك الغالى
دمتى بتواصل ورقة فى كلماتك | |
|
| |
المهندس محمود عضو جديد
تاريخ التسجيل : 26/06/2009 العمر : 39
| |
| |
بسمه عضو مبتدئ
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الأربعاء أغسطس 19, 2009 12:11 am | |
| مشكور مهندسنا الرائع محمود
انا ساعات بعمل طريقة تقليب المكرونه مع بعض اللحمه علشان محدش اصلا ياكل اللحمه ويسيب المكرونه ههههههههههه
وما بوسعى غير اشكر الوالده وابنها لتذويدنا بالمعلومات الرائعة دى
سلمت لنا دائما اخى الفاضل
ونورت صفحتى بحسن كلماتك واضافتك الرائعة المفيدة
احترامى اخى | |
|
| |
زرقاء اليمامه عضو مبتدئ
تاريخ التسجيل : 15/06/2009 العمر : 39 الموقع : المدينه الفاضله
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الجمعة أغسطس 21, 2009 8:48 am | |
| ماشاء الله ماجستير فى المكرونه و دكتوراه فى الباشميل و2 دبلومه فى الحشو باين ريحه المكرونه جابتك من بعيد بس دى مساله نفس فى الاخر على العموم تسلم ايدك يا بسمه | |
|
| |
بسمه عضو مبتدئ
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الثلاثاء سبتمبر 29, 2009 5:38 am | |
| كم سعدت بوجودك الغالى زرقاء اليمامه
مشكورة غاليتى لحسن كلماتك التى اسعدتنى كثيرا
احترامى ياالغالية | |
|
| |
امة الرحمن عضو جديد
تاريخ التسجيل : 20/03/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , السبت مارس 20, 2010 11:31 pm | |
|
سبقتونى بموضوع المكرونة كنت داخلة علشان اقولكم انا بعملها ازاى
(تقدروا تقولوا الاكلة الوحيدة اللى بحب اعملها ومتعلماها كويس ........بيقولولى كده)
جزيت خيرا اختى بسمة و وجزيت خيرا يا باشمهندس لاضافاتك
بس سؤال
هو حضرتك اتعلمت الطبخ علشان الغربة يعنى ولا في اسباب اخري؟؟؟؟؟
علشان عايزين اخويا يعود نفسه حتى عالبيض مش المكرونة
وبالنسبة لموضوع و الصينية علشان فعلا لمابنحط البيض عالوش لوحدة بيحمر بسرعة قبل الباشميل وممكن يتحرق ويبقي طعمه وشكله وحش
الحل ........
بعد ما اغطى الوش بالباشميلا
باخد شوية باشميلا واضربهم في الخلاط مع البيض والفلفل والملح وبيبقي لونها صر علشان البيض اللى اتحط واروح موزعاها عالوش
منها تدى لون جميل للو وطعم البيض بيبقي جميل ومنها كمان ماتتحرقش
وكمان لو في شوية عيش شمسي مطحون تريهم عالوش يتدى طعم جميل
وبالهنا والشفا
| |
|
| |
جنه الخلد عضو جديد
تاريخ التسجيل : 13/12/2009 العمر : 45 الموقع : فى بيتى وسط اولادى
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , السبت مارس 20, 2010 11:45 pm | |
| تتصوروا الموضوع ده هيخلينى اعمل بكرة بشاميل ان شاء الله ويا سلام لو معاهم صينية فراخ ف الفرن - جوعتونى - بس الصينية دى سمكها صغير اوى ع المكرونة هى تنفع للبسبوسة ولا ايه؟ سلم ايديكى يا امه الرحمن | |
|
| |
امة الرحمن عضو جديد
تاريخ التسجيل : 20/03/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , السبت مارس 20, 2010 11:51 pm | |
| - جنه الخلد كتب:
- تتصوروا الموضوع ده هيخلينى اعمل بكرة بشاميل ان شاء الله ويا سلام لو معاهم صينية فراخ ف الفرن - جوعتونى -
حضرتك اللى جوعتينا جداااااااااااا
اعتبرينا معزومين بقي عندك
بس الصينية دى سمكها صغير اوى ع المكرونة هى تنفع للبسبوسة ولا ايه؟ سلم ايديكى يا امه الرحمن اها .......بس المطاعم بيعملوا سمكها صغير اوى | |
|
| |
المهندس محمود عضو جديد
تاريخ التسجيل : 26/06/2009 العمر : 39
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الأحد مارس 21, 2010 5:02 am | |
| - اقتباس :
- هو حضرتك اتعلمت الطبخ علشان الغربة يعنى ولا في اسباب اخري؟؟؟؟؟
علشان عايزين اخويا يعود نفسه حتى عالبيض مش المكرونة فعلا الغربة والقعدة مع ناس من كذا محافظة....بس اتعلمت بردو من زمايلي ...المهم يكون عنده قابلية للتعلم...لان كان معانا بعض زمايلنا بيعملوا بلاوي...زي البيض المقلي بالمية بدل الزيت والمكرونة بالتوم بدل البصل...واختراعات غرييييييييييبة - اقتباس :
- وكمان لو في شوية عيش شمسي مطحون تريهم عالوش يتدى طعم جميل
ممكن بدل العيش الشمسي شوية بقسماط وطبقة زيت خفيفة ع الوش وياسلام بقه لو اللبن بقشطته...هههههههههههههههههه الحمدالله لسه واكل مكرونة بالباشميل امبارح | |
|
| |
جنه الخلد عضو جديد
تاريخ التسجيل : 13/12/2009 العمر : 45 الموقع : فى بيتى وسط اولادى
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الأحد مارس 21, 2010 6:54 am | |
| - اقتباس :
- زي البيض المقلي بالمية بدل الزيت والمكرونة بالتوم بدل البصل...واختراعات غرييييييييييبة
----مش غريبة ولا حاجة انا شفت برنامج طبخ ف التليفزيون بيقلو البيض ف ميه عشان الناس اللى عايزة تخس ومتعتمدش ع الدهون- وبالنسبة للمكرونة بالتوم دى معروفة من ايام الفراعنه بس انا مبحبهاش لكن موجودة فعلا | |
|
| |
جنه الخلد عضو جديد
تاريخ التسجيل : 13/12/2009 العمر : 45 الموقع : فى بيتى وسط اولادى
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الأحد مارس 21, 2010 7:06 am | |
| - اقتباس :
- حضرتك اللى جوعتينا جداااااااااااا
اعتبرينا معزومين بقي عندك طب ايه رايك انا ناوية اعمل عقيقة لبنتى اللى معملتلهاش عقيقة لغاية دلوقت واعزمكم فعلا بس يا ريت فعلا ترضو تشرفونى وهخلى حوا اللى توزع اللحمه ماهى مديرتنا بقى | |
|
| |
امة الرحمن عضو جديد
تاريخ التسجيل : 20/03/2010 العمر : 34
| |
| |
المهندس محمود عضو جديد
تاريخ التسجيل : 26/06/2009 العمر : 39
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الإثنين مارس 22, 2010 5:05 am | |
| - اقتباس :
- طب ايه رايك انا ناوية اعمل عقيقة لبنتى اللى معملتلهاش عقيقة لغاية دلوقت واعزمكم فعلا بس يا ريت فعلا ترضو تشرفونى وهخلى حوا اللى توزع اللحمه ماهى مديرتنا بقى
هو العرض ده يشملني ولا عزومة نسائية بس بس انا ما بقبلش اقل من صينية مكرونة لوحدي | |
|
| |
حواء مديرة الموقع
تاريخ التسجيل : 14/06/2009
| |
| |
المهندس محمود عضو جديد
تاريخ التسجيل : 26/06/2009 العمر : 39
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الإثنين مارس 22, 2010 6:01 am | |
| ياسلااااااااااااااااااااام....حواء رجعت وكمان اديها مليانة بصينية فتة....هكذا تكون العودة....امة الرحمن فعلا وشها حلو علينا كلكم رجعتوا مرة واحدة وزي زمان يا ريت ما تكرروهاش تاني | |
|
| |
امة الرحمن عضو جديد
تاريخ التسجيل : 20/03/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى , الإثنين مارس 22, 2010 6:10 am | |
| | |
|
| |
| مكرونة بالباشامل على طريقتى , | |
|