منتدى المتحابون فى الله


السلام عليكم ،, ضيفنا العزيز، مرحباً بك على صفحات المنتدى.نرجو التسجيل او الدخول

جدّد نيتك .. ولا تجعل المنتدى يشغلك عن إقامة الصلاة في وقتها
وتذكر قول الله تعالى (مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاّ لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ)
منتدى المتحابون فى الله


السلام عليكم ،, ضيفنا العزيز، مرحباً بك على صفحات المنتدى.نرجو التسجيل او الدخول

جدّد نيتك .. ولا تجعل المنتدى يشغلك عن إقامة الصلاة في وقتها
وتذكر قول الله تعالى (مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاّ لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ)
منتدى المتحابون فى الله
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى المتحابون فى الله


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» أخى انت حراًُ
مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالأربعاء يناير 22, 2014 11:32 pm من طرف بسمات دامعه

» أستغفروا لى
مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالإثنين أغسطس 12, 2013 11:21 pm من طرف بسمات دامعه

» علم النساء
مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالجمعة ديسمبر 14, 2012 8:16 pm من طرف سداوي

» خسااااره جدا
مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 04, 2012 7:11 pm من طرف بسمات دامعه

» منورين القاعه
مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالأربعاء يناير 25, 2012 12:38 am من طرف ام روان

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث

 

 مكرونة بالباشامل على طريقتى ,

اذهب الى الأسفل 
+2
زرقاء اليمامه
بسمه
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بسمه
عضو مبتدئ
عضو مبتدئ
بسمه


انثى
تاريخ التسجيل : 09/08/2009

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالأحد أغسطس 16, 2009 12:43 am

أسمحوا لى أن أقدم لكم المكرونة بالباشمل....بس بطريقتى أنا ياريت تعجبكوا...

المقادير ::



كيلو مكرونه أقلام _نصف كيلو لحم مفروم{ أو حسب الرغبة }
بصل مبشور _3حبات طماطم _ملح وفلفل .

لعمل الباشميل ::

10معالق كبيرة دقيق _زيت ذرة _5بيضة_3كوب لبن .ملح وفلفل



الطريقة ::




نعصج اللحم { يعنى نحمر البصل حتى يصفر لونه ثم نضيف الطماطم المعسورة

ونضيف اللحم المفروم ...ويترك حتى ينضج تماما ونضيف الملح والفلفل الأسمر }

نسلق المكرونه ونصفيها بدون ما نغسلها بالماء .

الباشميل :

نضع الدقيق مع الزيت على النار حتى يتغير لونه بسيط ..

ونبعده قليلا عن النار ونضيف اليه اللبن مع مراعاة التقليب المستمر...حتى يكون قوامه متماسك

ونرده للنار مع التقليب ونضيف البيض {ويكون قوامه لا سميك ولا سايل }

ونضع الملح والفلفل الاسود.

نحضر صينيه وندهنها بقليل من زيت الذرة ونضع نصف كمية المكرونة .

ونضيف عليها كمية اللحمة المعصجة ,ثم نضع باقى المكرونة ,

نضع الباشميل فوق الوجة ...بالتساوى,ثم نضيف بيضه مخفوقة بملح وفلفل بسيط

وتدخل فرن متوسط الحرارة ,حتى يحمر وجهها




وبالهنا والشفا....

يارب تكون عجبتكوا ...

[
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زرقاء اليمامه
عضو مبتدئ
عضو مبتدئ
زرقاء اليمامه


انثى
تاريخ التسجيل : 15/06/2009
العمر : 39
الموقع : المدينه الفاضله

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالأحد أغسطس 16, 2009 2:14 am

تسلم ايدك يا بسمه وبلف هنا وشفاء لكل اللى ذاق الموضوع قصدى اللى قراه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بسمه
عضو مبتدئ
عضو مبتدئ
بسمه


انثى
تاريخ التسجيل : 09/08/2009

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالإثنين أغسطس 17, 2009 8:09 am

مشكورة زرقاء اليمامه لمرورك الغالى

دمتى بتواصل ورقة فى كلماتك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المهندس محمود
عضو جديد
عضو جديد
المهندس محمود


ذكر
تاريخ التسجيل : 26/06/2009
العمر : 39

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 18, 2009 8:46 pm

شكرا اختي الفاضلة بسمة بالرغم من انك جوعتينا

بس أحب اعلق بمناسبة خبرتي الطويلة مع المكرونة بالباشميل ان موضوع اضافة البيض مش عملية قوي خصوصا ان الصينية وشها بيتحمر بسرعة بسبب وجود البيض في حين ان الباشميل ماتكونش لحقت تستوي...ده غير ان البيض بيعمل قشرة محروقة من فوق بتضيع طعم الباشميل
أقولك ع طريقة ياريت تجربيها وتقوليلنا ع النتيجة لانها نجحت معايا ايام الكلية لما كنت قاعد في شقة برة وكنت بجرب ع اصحابي الغلابة Very Happy
الطريقة دي بتعتمد ع زيادة كمية اللبن بحيث ان كيسين المكرونة او الكيلو يتم استخدام 2 لتر لبن...بحيث لو حطيتي 10 معالق دقيق كبيرة تحطيتي 9 كوبيات لبن...يعني تطرحي عدد معالق الدقيق من واحد....ولو اللبن لم يكفي تقدري تزودي من المية اللي سلقتي فيها المكرونة....لكن طريقة مية المكرونة يفضل استخدامها مع الكميات الكبيرة او العزومات علشان التكلفة...وده لان مية المكرونة ليها قوام ولون قد يكافئ اللبن شكليا

زائد كمان ان كمية الباشميل الناتجة مش كلها بتحطيها ع الوش....بتحطي ثلثها ع المكرونة وتقلبيها علشان طعم الباشميل يكون جوه المكرونة مش في الوش بس

زائد كمان انك لو تقدري تقلبي اللحمة مع المكرونة قبل ما تحطيها في الصينية يبقى احسن وده لسببين...الاول علشان لما تقطعي المكرونة ما تقعش برة...كمان الصلصة اللي مع اللحمة تعطي لون وطعم للمكرونة....وممكن بردو تضيفي كيس صلصة للمكرونة

وفي الاخر الاكل ده اذواق وكل واحد بياكل بطريقته
بس الطريقة دي اتعلمتها من والدتي..خصوصا وانها متخرجة من كلية تدبير منزلي....جربي ومش هتندمي cyclops
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بسمه
عضو مبتدئ
عضو مبتدئ
بسمه


انثى
تاريخ التسجيل : 09/08/2009

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالأربعاء أغسطس 19, 2009 12:11 am

مشكور مهندسنا الرائع محمود

انا ساعات بعمل طريقة تقليب المكرونه مع بعض اللحمه علشان محدش اصلا ياكل اللحمه ويسيب المكرونه ههههههههههه

وما بوسعى غير اشكر الوالده وابنها لتذويدنا بالمعلومات الرائعة دى

سلمت لنا دائما اخى الفاضل

ونورت صفحتى بحسن كلماتك واضافتك الرائعة المفيدة

احترامى اخى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زرقاء اليمامه
عضو مبتدئ
عضو مبتدئ
زرقاء اليمامه


انثى
تاريخ التسجيل : 15/06/2009
العمر : 39
الموقع : المدينه الفاضله

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالجمعة أغسطس 21, 2009 8:48 am

ماشاء الله ماجستير فى المكرونه و دكتوراه فى الباشميل و2 دبلومه فى الحشو باين ريحه المكرونه جابتك من بعيد
بس دى مساله نفس فى الاخر على العموم تسلم ايدك يا بسمه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بسمه
عضو مبتدئ
عضو مبتدئ
بسمه


انثى
تاريخ التسجيل : 09/08/2009

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 29, 2009 5:38 am

كم سعدت بوجودك الغالى زرقاء اليمامه

مشكورة غاليتى لحسن كلماتك التى اسعدتنى كثيرا

احترامى ياالغالية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امة الرحمن
عضو جديد
عضو جديد



انثى
تاريخ التسجيل : 20/03/2010
العمر : 34

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالسبت مارس 20, 2010 11:31 pm


سبقتونى بموضوع المكرونة كنت داخلة علشان اقولكم انا بعملها ازاى

(تقدروا تقولوا الاكلة الوحيدة اللى بحب اعملها ومتعلماها كويس ........بيقولولى كده)

جزيت خيرا اختى بسمة و وجزيت خيرا يا باشمهندس لاضافاتك

بس سؤال

هو حضرتك اتعلمت الطبخ علشان الغربة يعنى ولا في اسباب اخري؟؟؟؟؟

علشان عايزين اخويا يعود نفسه حتى عالبيض مش المكرونة


وبالنسبة لموضوع و الصينية علشان فعلا لمابنحط البيض عالوش لوحدة بيحمر بسرعة قبل الباشميل وممكن يتحرق ويبقي طعمه وشكله وحش

الحل ........

بعد ما اغطى الوش بالباشميلا

باخد شوية باشميلا واضربهم في الخلاط مع البيض والفلفل والملح وبيبقي لونها صر علشان البيض اللى اتحط واروح موزعاها عالوش

منها تدى لون جميل للو وطعم البيض بيبقي جميل ومنها كمان ماتتحرقش

وكمان لو في شوية عيش شمسي مطحون تريهم عالوش يتدى طعم جميل

وبالهنا والشفا



مكرونة بالباشامل على طريقتى , 9973ea9048
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جنه الخلد
عضو جديد
عضو جديد
جنه الخلد


انثى
تاريخ التسجيل : 13/12/2009
العمر : 45
الموقع : فى بيتى وسط اولادى

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالسبت مارس 20, 2010 11:45 pm

تتصوروا الموضوع ده هيخلينى اعمل بكرة بشاميل ان شاء الله ويا سلام لو معاهم صينية فراخ ف الفرن - جوعتونى - بس الصينية دى سمكها صغير اوى ع المكرونة هى تنفع للبسبوسة ولا ايه؟ سلم ايديكى يا امه الرحمن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امة الرحمن
عضو جديد
عضو جديد



انثى
تاريخ التسجيل : 20/03/2010
العمر : 34

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالسبت مارس 20, 2010 11:51 pm

جنه الخلد كتب:
تتصوروا الموضوع ده هيخلينى اعمل بكرة بشاميل ان شاء الله ويا سلام لو معاهم صينية فراخ ف الفرن - جوعتونى -

حضرتك اللى جوعتينا جداااااااااااا

اعتبرينا معزومين بقي عندك


بس الصينية دى سمكها صغير اوى ع المكرونة هى تنفع للبسبوسة ولا ايه؟ سلم ايديكى يا امه الرحمن

اها .......بس المطاعم بيعملوا سمكها صغير اوى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المهندس محمود
عضو جديد
عضو جديد
المهندس محمود


ذكر
تاريخ التسجيل : 26/06/2009
العمر : 39

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالأحد مارس 21, 2010 5:02 am

اقتباس :
هو حضرتك اتعلمت الطبخ علشان الغربة يعنى ولا في اسباب اخري؟؟؟؟؟

علشان عايزين اخويا يعود نفسه حتى عالبيض مش المكرونة
فعلا الغربة والقعدة مع ناس من كذا محافظة....بس اتعلمت بردو من زمايلي ...المهم يكون عنده قابلية للتعلم...لان كان معانا بعض زمايلنا بيعملوا بلاوي...زي البيض المقلي بالمية بدل الزيت والمكرونة بالتوم بدل البصل...واختراعات غرييييييييييبة
اقتباس :
وكمان لو في شوية عيش شمسي مطحون تريهم عالوش يتدى طعم جميل
ممكن بدل العيش الشمسي شوية بقسماط وطبقة زيت خفيفة ع الوش وياسلام بقه لو اللبن بقشطته...هههههههههههههههههه
الحمدالله لسه واكل مكرونة بالباشميل امبارح
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جنه الخلد
عضو جديد
عضو جديد
جنه الخلد


انثى
تاريخ التسجيل : 13/12/2009
العمر : 45
الموقع : فى بيتى وسط اولادى

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالأحد مارس 21, 2010 6:54 am

اقتباس :
زي البيض المقلي بالمية بدل الزيت والمكرونة بالتوم بدل البصل...واختراعات غرييييييييييبة
----مش غريبة ولا حاجة انا شفت برنامج طبخ ف التليفزيون بيقلو البيض ف ميه عشان الناس اللى عايزة تخس
Very Happy ومتعتمدش ع الدهون- وبالنسبة للمكرونة بالتوم دى معروفة من ايام الفراعنه بس انا مبحبهاش لكن موجودة فعلا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جنه الخلد
عضو جديد
عضو جديد
جنه الخلد


انثى
تاريخ التسجيل : 13/12/2009
العمر : 45
الموقع : فى بيتى وسط اولادى

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالأحد مارس 21, 2010 7:06 am

اقتباس :
حضرتك اللى جوعتينا جداااااااااااا

اعتبرينا معزومين بقي عندك
طب ايه رايك انا ناوية اعمل عقيقة لبنتى اللى معملتلهاش عقيقة لغاية دلوقت واعزمكم فعلا بس يا ريت فعلا ترضو تشرفونى وهخلى حوا اللى توزع اللحمه ماهى مديرتنا بقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امة الرحمن
عضو جديد
عضو جديد



انثى
تاريخ التسجيل : 20/03/2010
العمر : 34

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالإثنين مارس 22, 2010 5:03 am

جنه الخلد كتب:
اقتباس :
حضرتك اللى جوعتينا جداااااااااااا

اعتبرينا معزومين بقي عندك
طب ايه رايك انا ناوية اعمل عقيقة لبنتى اللى معملتلهاش عقيقة لغاية دلوقت واعزمكم فعلا بس يا ريت فعلا ترضو تشرفونى وهخلى حوا اللى توزع اللحمه ماهى مديرتنا بقى

انا اول المعزومين مش علشان اللحمة(اوعوا تفهمونى غلطShocked )

بس علشان اشو الامورة الصغنونة ومامتها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المهندس محمود
عضو جديد
عضو جديد
المهندس محمود


ذكر
تاريخ التسجيل : 26/06/2009
العمر : 39

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالإثنين مارس 22, 2010 5:05 am

اقتباس :
طب ايه رايك انا ناوية اعمل عقيقة لبنتى اللى معملتلهاش عقيقة لغاية دلوقت واعزمكم فعلا بس يا ريت فعلا ترضو تشرفونى وهخلى حوا اللى توزع اللحمه ماهى مديرتنا بقى
هو العرض ده يشملني ولا عزومة نسائية بس Rolling Eyes
بس انا ما بقبلش اقل من صينية مكرونة لوحدي Twisted Evil
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حواء
مديرة الموقع
حواء


انثى
تاريخ التسجيل : 14/06/2009

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالإثنين مارس 22, 2010 5:37 am

مليش دعوة انتى القولتى همسك اللحمة cheers

وهتوصى بيكو كلكو ماعدا زرقاء اليمامة هديها عضمة tongue


مكرونة بالباشامل على طريقتى , Get-x5brxjsm
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://bolbol.ahlamontada.com
المهندس محمود
عضو جديد
عضو جديد
المهندس محمود


ذكر
تاريخ التسجيل : 26/06/2009
العمر : 39

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالإثنين مارس 22, 2010 6:01 am

ياسلااااااااااااااااااااام....حواء رجعت وكمان اديها مليانة بصينية فتة....هكذا تكون العودة....امة الرحمن فعلا وشها حلو علينا كلكم رجعتوا مرة واحدة وزي زمان يا ريت ما تكرروهاش تاني cheers
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امة الرحمن
عضو جديد
عضو جديد



انثى
تاريخ التسجيل : 20/03/2010
العمر : 34

مكرونة بالباشامل على طريقتى , Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالباشامل على طريقتى ,   مكرونة بالباشامل على طريقتى , Icon_minitimeالإثنين مارس 22, 2010 6:10 am

المهندس محمود كتب:
ياسلااااااااااااااااااااام....حواء رجعت وكمان اديها مليانة بصينية فتة....هكذا تكون العودة....امة الرحمن فعلا وشها حلو علينا كلكم رجعتوا مرة واحدة وزي زمان يا ريت ما تكرروهاش تاني cheers

بجد وشي حلو عليكم Embarassed Embarassed Embarassed

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مكرونة بالباشامل على طريقتى ,
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى المتحابون فى الله ::  المتحابون الاسرية :: المطبخ-
انتقل الى: